V organizaciji SD Kidričevo je bil izveden zadnji 6. turnir državnih lig v streljanju z zračnim orožjem

 

 

V organizaciji SD Kidričevo je bil izveden zadnji 6. turnir državnih lig v streljanju z zračnim orožjem

Odlični prostorski pogoji in pripravljenost tekmovalcev so postregli z dobrimi rezultati, predvsem pa finalni dvoboji, ki so bili razburljivi vse do zadnjega strela.

 

 

Tekmovanja se je udeležilo 424 strelcev in strelk iz celotne Slovenije. 

 

 V soboto je potekal Pokal prijateljstva in državna mladinska liga. Med pionirji je naš član dosegel 53. mesto Tadej Kamenšek. Med mladinci pa so nastopali Ivo Cicmanovič Zimet  na 5 mestu z 403,4, Žan Gojkošek na 16.mestu z 389,9 krogi in Tilen Vuk na 27.mestu z 372,7 krogi. Ekipno so dosegli 7.mesto.

 V istem času smo tudi organizirali 4.MINI POKAL KIDRIČEVO za najmlajše strelce in strelke. Tekmovanje je potekalo na našem 10-steznem elektronskem strelišču v športni dvorani Kidričevo. Tekmovanja se je udeležilo 52 tekmovalcev. Naši mlajši pionirji so posamezno dosegli 2. Mesto Alex Kaučevič z 181 krogi, 13.mesto Bogdan Blaž z 162 krogi in 18. Mesto Jan Dajčman  z 175 krogi. Ekipno so dosegli odlično 3.mesto.

              3.mesto ml. pionirji                                      2.mesto Alex Kaučevič

 

 

 

V nedeljo je potekala 1.A in 1.B državna liga v streljanju standard zračno puško in zračno pištolo. Nastopilo je 48 ekip kar pomeni da je bilo 144 posameznih nastopov in izvedena so bila dvakrat finala, kjer se udeleži v kvalifikacijah najboljših osem strelcev in strelk.

Naša ekipa na zračni pištoli je dosegla ekipno 4.mesto, posamezno pa so osegli 6.mesto Uroš Mohorko z 369krogi, 10.mesto Mateja Levanič z 364 krogi in 25.mesto Matevž Mohorko z 351 krogi. V skupnem seštevku lige so ekipno na 7 mestu.

 

 

 

27. Državno prvenstvo do 17 let z zračnim orožjem v Kidričevem

27. Državno prvenstvo do 17 let z zračnim orožjem v Kidričevem

Strelsko društvo Kidričevo je v soboto 24.3.2018 v Športni dvorani Kidričevo organiziralo vrhunec domače sezone za tekmovalce do 17. leta starosti.

Športna dvorana v Kidričevem nudi odlične pogoje za izvedbo strelskih tekmovanj, v zadnjih letih pa je v njej bilo že vrsto tekmovanj, od državnih lig, do državnih veteranskih tekmovanj, final šolskih tekmovanj v streljanju in pred leti tudi prvo veliko državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem.Državno prvenstvo so otvorili z nagovorom predsednik strelske zveze Slovenije Janez Slapar, podžupan občine Kidričevo Bogdan Potočnik, predsednica ŠZOK Simona Gaiser in predsednik SD Kidričevo Gregor Kmetec.

Na podelitvah so sodelovali: predsednik SD Kidričevo Gregor Kmetec,  predsednik SZS g. Janez Slapar; podpredsednik SZS g. Branko Valenko; član uprave Talum Kidričevo g. Daniel Lačen; podžupan občine Kidričevo g. Bogdan Potočnik; predsednica športne zveze Kidričevo ga. Simona Gaiser.

Tekmovanje je potekalo na 41-steznem elektronskem strelišču postavljeno v športni dvorani Kidričevo v kategorijah cicibanov/ke,mlajših pionirjev/ke, pionirji/ke in kadeti/nje standard puška in pištola. 

 Na samem tekmovanju smo popestrili dogajanje z maskoto ALUMINKOTA in z srečelovom, kjer sta bile za nagrado dve zračni puški.

  Naši najmlajši so nastopali v kategorijah mlajši pionirji in pionirji.

 V kategoriji mlajših pionirjev smo videli drugi državni rekord na tem prvenstvu. Izboljšal ga je Mišo Hari (ŠSD Murska Sobota) s 189 krogi in s tem osvojil naslov državnega prvaka. 

 Alex Kaučevič je med ml. pionirji dosegel odlično 5.mesto z 182 krogi do odličja mu je zmanjkalo samo 2 kroga. Bogdan Blaž je dosegel 14.mesto z 177 krogi in Jan Dajčman na 91. mestu z 140 krogi. Ekipno so pristali na 13. mestu.

Državni prvak pri pionirjih je postal Jan Emberšič (SD Trzin) s 185 krogi
 Naš član Tadej Kamenšek je med pionirji dosegel 22.mesto z 172 krogi, kar je bil tudi njegov osebni rekord na njegovem zadnjem tekmovanju med pionirji saj se zdaj preseli med kadete standard puška.

Na samem tekmovanju so bili zabeleženi 3-državni rekordi in sicer pri ml. pionirjih, cicibankah in ekipni državni rekord pri kadetinjah.


Vsem tekmovalcem čestitamo na uspehih!

PROMO VIDEO

PROMO:

Prisotnost

Na strani je 17 gostov in ni članov .

Monday the 16th.