Kadetske priprave Ruše 2016

Natisni

 

 

 

Kadetske priprave Ruše 2016

Med 29. in 31. 10. 2016 so potekale tradicionalne kadetske priprave na katere so prišli najboljši strelci te selekcije. Tokrat smo se zbrali v prelepem jesenskem jutru pod severnimi obronki Pohorja, ki nas je kar vabilo v svoje gozdove, ki so bili obsijani s sončnimi žarki. Vendar pa smo tokrat imeli drugačne načrte. Najprej je sledil sestanek na strelišču SD I. Pohorskega bataljona Ruše, ki je tokrat prvič gostilo te priprave. Tam smo naredili ˝bojni plan˝ za izvedbo programa priprav. Zatem smo se odpravili v hostel, ki se nahaja v mirnem in zelenem okolju enega izmed najmlajših mest v Sloveniji v bližini reke Drave. Hostel nam je v času bivanja nudil prostor, kjer smo si lahko ˝napolnili baterije˝ in se primerno spočili od naporov na strelišču.

 

Letos so se udeležili priprav strelci iz vse Slovenije. Kar štiri tekmovalke so prišle iz Brežic (Urška Gmajnič, Teja Ela Erban, Pia Srpčič in Elena Račečič), po dva tekmovalca pa iz Doliča (Špela Rutnik in Blaž Verboten), Ptuja (Rok Bezjak in Nik Volgemut), Slovenskih Konjic (Katarina Fevžer in Amadej Šuperger), Ruš (Urška Hrašovec in Patrik Jakopiček) in Železnikov (Anja in Naja Prezelj), po en tekmovalec pa iz Idrije (Maks Brus), Jesenic (Matevž Pivk), Kidričevega (Ivo Cicmanovič Zimet), Ljubljane (Jure Klančar), Ljutomera (Antonija Kosi) in Miklavža pri Ormožu (Žan Bogša). Foto: Branko Košir

 

Skupaj s strelci so na pripravah sodelovali tudi njihovi trenerji in predstavniki trenerskega kadra SZS Anže Bernot, Martin Fevžer, Gregor Kmetec, Branko Košir, Vladimir Kržišnik, Robert Mencinger, Stanka Miholič, Stanko Podlesnik, Natalija Prednik, Ernest Sečen, Renato Šterman, Andraž Tekavčič, Alojz Vogrinec in Martin Kolar. Naravnost čudovito je bilo opazovati napredek strelcev v teh treh dneh pod vodstvom te izjemne ekipe trenerjev, ki je pokazala ogromno znanja o treningu strelstva in izjemen občutek za delo z mladimi perspektivnimi strelci. Pa tudi sami strelci so pokazali zavzetost, discipliniranost in resnost na treningih, po treningih pa so se znali tudi zabavati in sprostiti. Poleg tega pa so se tudi zelo radi družili med sabo.

 


Na strelišču so dvakrat dnevno izvajali treninge, spoznavali pomen pisanja strelskih dnevnikov in analize tekme, se spoznavali s splošnim in specifičnim ogrevanjem, z razvojem specifične kondicije in ohlajanjem ter umirjanjem po tekmi in treningu. Poudarek pa je bil testiranju strelcev na Scatt sistemu in analizi meritev. Poleg tega pa smo tako na začetku kot tudi na koncu izvedli tekmovanje, kjer so se strelci pomerili med sabo. Večeri pa tudi niso minili brez aktivnosti, saj nas je prvi večer obiskala naša odlična strelka in psihologinja Saša Marija Ratnik, ki je predavala o psihološki pripravi. Drugi večer je Martin Kolar pripravil predavanje in tudi v praksi demonstriral primer splošnega ogrevanja, vaj za ravnotežje in kondicijske priprave. Zadnji večer pa nam je popestril obisk dobitnika srebrne olimpijske medalje iz POI v Londonu 2012 in POI v Riu 2016, Frančka Gorazda Tirška. Predstavil nam je svoj šport oziroma disciplino v kateri si je letos priboril olimpijsko medaljo, svoje življenje, našim mladim strelcem je pa svetoval na kaj vse naj bodo pozorni pri strelskem športu in kako se ga morajo lotiti.

 

Na koncu pa se SZS zahvaliljuje za gostiteljstvo ekipi SD 1. Pohorski bataljon iz Ruš, ki nas je tako prijazno sprejela in poskrbela, da smo lahko v sklopu priprav uporabljali njihovo strelišče, njihove klubske prostore in športno dvorano OŠ Janka Glazerja Ruše, in pa predsedniku trenerske komisije SZS Renatu Štermanu za uspešno vodenje kadetskih priprav.

 

Martin Kolar

 Vir:  http://www.strelska-zveza.si/index.php/novice/421-kadetske-priprave-ruse-2016

Prisotnost

Na strani je 26 gostov in ni članov .

Tuesday the 3rd.