DINAMIČNO STRELJANJE

Natisni

 

 

DINAMIČNO STRELJANJE

Društvo razvija in neguje več strelskih disciplin in najmlajša disciplina je prav oblika dinamičnega streljanja po pravilih Slovenske zveze za dinamično streljanje (SZDS).

Gre za dinamičen in enostaven šport, osnovan za varno in učinkovito uporabo kratkocevnega in dolgocevnega orožja na skrbno pripravljenih strelskih vajah, kjer strelec rešuje zelo realističen strelski scenarij z uporabo taktičnih pravil. Uporablja se lahko le samoobrambno orožje in oprema, ki jih uporabljajo različne varnostne službe pri svojem delu. Tako sta med našimi strelci najbolj zastopana CZ 75 SP01 Shadow in Glock 17 oz. 34.

 
Treningi se odvijajo na zunanjem klubskem strelišču in so ob četrtkih pripravljeni tako, da se pripravijo različne proge, kjer treniramo sklope različnih elementov. V soboto pa se trenirajo statično osnovni elementi.


Enajst naših strelcev se redno udeležuje tekem, ki jih na državnem nivoju pripravlja SZDS in pri tem dosegajo odlične rezultate. Tako smo v letošnjem letu osvojili posamezno 4 zlata, 4 srebrna in 2 bronasta odličja ter ekipno 1 srebrno odličje.

Napisal:
Gregor KITEK, vodja sekcije 

 

 

Prisotnost

Na strani je 19 gostov in ni članov .

Tuesday the 3rd.